HTML

hiba

2007.01.25. 19:06 | kozepfoldi | Szólj hozzá!

A hibákkal az a helyzet, hogy gyakran nem is azok, csupán ZZ lát bele a rendszerbe olyasmit, ami valójában nincs is benne. Esetleg benne lehetne, az még nem lenne ellentmondás, bár néha már igen. ZZ jellemzően nem bánik csínján ez elvárásokkal, így gyakran fut bele ilyen kutyaszorítókba.

Vannak pesze kommunikációs hibák is, amik okozója nyilván jórészt ZZ maga. Ezt persze érdemes onnan is megnézni, hogy ZZ tulajdonképpen a legtöbbször tudja, mi a teendő, csak éppen nem veszi hozzá a fáradságot. Illetve mire észreveszi, hogy ez a helyzet, addigra már komoly nehézségeket okoz a hibajavítás. Adott esetben már egyszerűbb bennehagyni a szituációban a lehetőségeket, mint kisakkozni a kivezető utat. Ezt hívhatjuk stratégiának is...

Vegyük mondjuk a hosszú mondatok körmönfontságát. Koncentráció révén ZZ el tudta érni, hogy mondandója viszonylag tisztán érthető formában hagyja el a száját, ez különösen külföldiül bizonyult hasznosnak. Ugyanakkor szombat reggelente a négy zsömle megszerzésére tett próbálkozásai futottak már zsákutcába. Ilyenkor ZZ általában a másik ember arckifejezéséből jött rá (későn), hogy feleslegesen terheli az illetőt. Még jó, hogy AA már megszokta, mosolygott ZZ.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://zzir.blog.hu/api/trackback/id/tr1731031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása